Kirjeldus
Reimsi linnas paiknev Louis Roederer (1776) on üks väheseid siiani pereomanduses olevaid šampanjamajasid. Louis Roedererile kuulub Champagne piirkonnas 240 hektarit, olles sellega üks suurimaid viinamarja aedade omanikke.
Esimesed aiad – 100 hektarit osteti juba aastal 1850. aastal. Nende veinikeldrid on 7km pikad ning raiutud pinnasesse. 25% veine kääritatakse tammest vaatides ja 75% metallist tankides.
Louis Roederer hoiab eriti hoolikalt oma aedu, kasutades biodünaamililise põllumajanduse põhimõtteid. Samuti on saagikus 30% šampanjapiirkonna keskmisest madalam, mis tagab viinamarjade kontsentreerituma maitse. Louis Roderer laagerdab oma šampanjasid 2 korda kauem, kui seda ette näeb reeglistik.
Tänasel päeval on Louis Roederer esindatud rohkem kui 100-s riigis. Kogu tootmismaht on 3,5 miljonit pudelit, millest 75% eksporditakse.
10% Brut Premier baasveinist kääritatakse tammevaatides. 20% veinidest on vanemad aastakäigud. Toimub osaline malolaktiline fermentatsioon. Šampanja laagerdub pärmiseentel 3 aastat ja peale korkimist veel 6 kuud.