Raventos I Blanc De La Finca 2016 Cava 75 cl

27.80

Viinamarjasort: 60% Xarel·lo, 30% Macabeu 10% Parellada

Maitseomadused ja aroom
Delikaatsed röstised aroomid, taustal valge klaar, esile kerkivad kuivatatud ja troopilised puuviljad. Maitselt kuiv ja karge, kuid pehme happega.

Serveerimissoovitus
Suurepärane aperitiiv. Sobib hästi mereandide, Serrano singi ja austrite kõrvale.
Enne serveerimist hoida pudelit vähemalt 1 tund horisontaalasendis 4-6 °C juures. Avades hoia jahutatud pudelit 45 °nurga all, eemalda aeglaselt kork ning vala koheselt pokaalidesse. Soovitatav serveerimistemperatuur 5-6°C juures.

Kategooria: Sildid: , ,

Kirjeldus

Raventós I Blanc on vanim veinimaja Euroopas, mis on ühe pere omanduses olnud kuni tänaseni. Nende ajalugu ulatub aastasse 1497 – see tähendab 5 sajandit veinivalmistamise kogemust!

Raventose perekond omab 44 põldu, need kõik on biodünaamilised ja mille pinnas on 16 miljonit aastat vana. 1872. aastal alustati Cava valmistamist, kasutati ainult kohalikke marju ja piirkonna autentsust. Tänaseks on Raventós loobunud oma toodetel cava nimest ning esil on filosoofia, et toodetav vahuvein sobib hästi alternatiiviks šampanjale.

Raventos I Blanc de La Finca viinamarjad pärinevad 200m kõrguselt orgaanilistelt põldudelt: Clot de les comes, Coll, Barbera alta ja Cols Mingo 35 – 37 aasta vanustelt puudelt. Puid ei kasteta, väikesed marjad, käsitsi korje. Baasveini kääritatakse 17C juures 9 – 15 päeva, malolaktilist fermentatsiooni ei tehta. Teine fermentatsioon pudelis 30 kuu jooksul, pudelite käsitsi tantsitamine. Jääksuhkur kõigest 0,6g /l kohta – Brut Nature Cava tüüp. Toodeti 50 000 pdl.