Kirjeldus
Raventós I Blanc on vanim veinimaja Euroopas, mis on ühe pere omanduses olnud kuni tänaseni. Nende ajalugu ulatub aastasse 1497 – see tähendab 5 sajandit veinivalmistamise kogemust!
Raventose perekond omab 44 põldu, need kõik on biodünaamilised ja mille pinnas on 16 miljonit aastat vana. 1872. aastal alustati Cava valmistamist, kasutati ainult kohalikke marju ja piirkonna autentsust. Tänaseks on Raventós loobunud oma toodetel cava nimest ning esil on filosoofia, et toodetav vahuvein sobib hästi alternatiiviks šampanjale.
Raventos I Blanc de La Finca viinamarjad pärinevad 200m kõrguselt orgaanilistelt põldudelt: Clot de les comes, Coll, Barbera alta ja Cols Mingo 35 – 37 aasta vanustelt puudelt. Puid ei kasteta, väikesed marjad, käsitsi korje. Baasveini kääritatakse 17C juures 9 – 15 päeva, malolaktilist fermentatsiooni ei tehta. Teine fermentatsioon pudelis 30 kuu jooksul, pudelite käsitsi tantsitamine. Jääksuhkur kõigest 0,6g /l kohta – Brut Nature Cava tüüp. Toodeti 50 000 pdl.