André Clouet Grande Réserve Brut 12% 150cl

79.90

Välimus: särav kollane, rikkaliku kestva vahususega ning peente mullidega.

Aroom: tunda röstisust ja puuviljasust, veidi isegi suitsune.

Maitse:  tasakaalustatud, kergelt tsitruste koort ja meeldiv järelmaitse kergelt magusa nüansiga.

Soovitame: mereandidega, näiteks grillitud hiidkrevettidega, sobib ka valge linnuliha juurde ning erinevate suupistetega.

Serveerida: aperitiivina 8 °C juures, roogadega 10 °C juures.

Viinamarjad: Pinot Noir 100%

Suhkur: 8g/l

Toidusoovitus: väga mitmekülgne šampanja, mis sobib nii aperitiivina kui ka suurepäraselt erinevate mereandidega. Julgelt võib soovitada ka tugevamate maitsetega.

 

Kategooria: Sildid: , ,

Kirjeldus

90/100p Wine Advocate:

The NV Brut Grande Reserve offers up layers of mineral-infused red fruits on a silky, mid-weight frame, with gorgeous length and a refined, subtle mousse. This impeccable, elegant wine shows terrific overall balance as well as complexity. I loved it.”

Viinamarjasort: 100% Pinot Noir

Päritolu: Prantsusmaa, Champagne, Bouzy. André Clouet eelkäijad on viinamarju kasvatanud 1741 aastast maadel, mis saadi Napoleonilt suurepärase töö eest kuninga kirjapidajana. André Clouet ja tema poeg Jean Francois Clouet on täna Maison Clouet omanikud. Neile kuulub kokku ~10 ha viinamarjaaedu Bouzy külas, kõik klassifitseeritud Grand Cru aiad ja veiniviljelus on orgaaniline. Bouzy piirkond on tuntud suurepärase hea struktuuriga Pinot Noir poolest. Pinnas on kriidi ja pisut savi segune.

Valmistamine: André Clouet Consept – klassikaline, eksklusiivne solera meetod – nagu elu mitmel korrusel ja ühe katuse all, on Pinot Noir erinevad aastakäigud harmooniliselt kokku segatud ühte pudelisse.

Segus on: 50% baasveine 2015 aastast ja 50% 3 tüüpi reservveine, millest 50% on klassikaline reservvein, 25% on eksklusiivne reservvein (10% 2014, 10% 2013, 5% 2012) ja 25% on Grande & Solera reservveinid tankidest, mida Clouet nimetab Zeus ja Apollo (50% 2008; 37,5% 2005; 25% 2004; 12,5% 2002). Grande Reserve segamisel kontrollitakse iga partii eraldi ning seejärel jäävad pudelid 48 kuud naturaalse pärmi sademele keldritesse küpsema.